Har Du funderat på att ta bort Din tatuering? Börja med att klicka här och boka en tid för en kostnadsfri rådgivning.

Eftervård

 

Eftervården är viktig och lätt att sköta.

Den grundar sig på sunt förnuft, jämförbar med instruktionerna du fick efter du gjorde tatueringen. Behandlingsområdet skall hållas torrt och rent, precis som du sköter småsår. 
När laserljuset absorberas av bläcket genereras värme som torkar ut det behandlade området. Det svullnar och kan ömma något. Det är då skönt och lindrande att kyla/svalka området. Fortsätt gärna med det när du kommer hem. Vi rekommenderar även att smörja huden för att återställa fuktbalansen och för att lindra eventuell klåda. Efter första behandlingen får du ett eftervårdskit med ett för ändamålet anpassat serum och en skriftlig instruktion om hur du ska sköta eftervården.

Av värmen blir det en lätt rodnad. Därför är det bra att försiktigt kyla behandlingsområdet för att svalka och ta bort ev. överskottsvärme. I vissa fall kan det uppstå blåsor och/eller sårskorpor under läkningsfasen, vilket är helt normalt. Det kan också svullna och ömma något, detta försvinner inom något dygn. 
För att skydda behandlingsområdet, sätter vi på en kompress som skall sitta kvar i tills du kommer hem, om vi inte råder dig något annat. Som alltid är det bra att "lufta" det nybehandlade området. Du skall inte duscha det behandlade området under det närmaste dygnet.
Vi vill dessutom att du undviker nedanstående de närmaste 4-5 dagarna:
 -Intensiv träning.
- Massage, bastu, poolbad.
- Direkt exponering i stark sol eller solarium. Använd hög SPF, solskyddsfaktor och vistat i skugga.
- För att skydda behandlade ögonbryn rekommenderar vi att använda hög SPF, solskyddsfaktor, om solen skiner och sätta på solglasögon som täcker ögonbrynen.

Det är viktigt att undvika att tillföra smuts som tyvärr kan ske om man kliar på behandlingsområdet och ev blåsor och att pilla bort ev skorpor, det ökar risken för infektion och därmed ärrbildning.  För att råda bot på ev klåda kan det vara skönt att kyla ner och att smörja området. Täck området med en kompress om det är svårt att hålla fingrarna i styr om Du får klåda. Dock är det viktigt att lufta ytan för snabbare läkning. Undvik tajta kläder och stövlar på behandlade områden, då det kan irritera huden i onödan.

Ärr är inget som normalt uppstår efter behandlingen. Dock kan ärr som uppkommit i samband med att du tatuerade dig, träda fram efter avslutad behandling.
Pigmentförändring uppträder normalt inte heller av behandlingen, men oaktsam exponering i stark sol eller solarium kan naturligtvis påverka huden. Skugga, kläder, solskyddsfaktor och sunt förnuft rekommenderas starkt mellan behandlingarna när du tar bort tatueringen.

© Copyright 2017, Tattoo Removal Team Sweden AB