Har Du funderat på att ta bort Din tatuering? Börja med att klicka här och boka en tid för en kostnadsfri rådgivning.

Laserborttagning av tatuering

Vår Behandling

Vår erfarenhet av att ta bort tatueringar med laser

Vi har flera års erfarenhet av att behandla och att ta bort tatueringar. Ingen tatuering är den andra lik. Kanske på ytan, men olika tekniker att "gadda" en tatuering, kräver förståelse för hur den ska behandlas. Detta har vi erfarenhet av och kan därför skräddarsy laserbehandlingen under de olika faserna som hela tatueringsborttagningen genomgår. Tack vare erfarenheten kan vi ge relistiska bedömningar av hur behandlingen kan bli för just Dig. Vi kan också visa bilder från behandlingar gjorda hos oss hur det ser ut från start, under själva behandlingen och slutresultat. Självklart har dessa kunder givit oss ok att visa dessa bilder och vi tackar för den generositeten. Vi garanterar att vi har flera års erfarenhet, att vi slutbehandlat kunder och att vi skall skräddarsy din behandling för bästa resultat. Följer du våra rekommendationer med eftervård och tid mellan behandlingarna skall vi också garantera att antalet behandlingar inte blir fler än som behövs. "Value for money"!

Vår lasermaskin för laserbehandling av tatuering

Senaste tekniken: Vi använder oss av en Q-switchad Nd:YAG-laser Q-terra Q7, vilket är en speciallaser för tatueringsborttagningar. Vår Q-Terra Nd YAG lasermaskin har en unik och patenterad Twin Pulse Teknologi. Tekniken med tvillingpuls ger två identiska pulser vid ett och samma tillfälle och effekten ökas väsentligt jämfört med en maskin som inte har den tekniken. Dessa identiska Twinpulser gör att strålarna fokuseras med dubbel styrka mot bläcket och ger därmed förökad effekt. Behandlingen sker helt utan ärrbildning. Vår laser är effektiv, säker och det mest lämpade som finns att bleka och ta bort tatueringar med. Metoden är väl beprövad och dokumenterad. Genom de snabba Twin laserpulserna bryts färgpigmentet ned i din tatuering och transporteras sedan bort av kroppens lymfsystem.Vi ställer in vår laser utifrån Dina förutsättningar och "skräddarsyr" behandlingen för att få det mest gynnsamma och perfekta resultatet för att ta bort Din tatuering.

Kan alla tatueringar tas bort - finns det undantag?

Du måste ha fyllt 18 år och vara frisk.
Vi behandlar inte under graviditet eller ammande mammor.
Viktigt att inte använda "Brun utan sol"-produkter veckan innan behandling!
Vid rådgivningen går vi tillsammans igenom en hälsodeklaration för att försäkra oss om att dom rätta förutsättningarna för en behandling finns.

Antal behandlingar för att ta bort en tatuering

Antalet behandlingar för att ta bort tatueringen är mycket individuellt och varierar från person till person eftersom det beror på en hel del individuella faktorer. Det kan behövas allt mellan 4-12 behandlingstillfällen, ibland fler, beroende på om den skall blekas ner inför en Cover up eller blekas bort för gott och helst "bli ett minne blott". Viktigt är att inse att det tar tid och att det normalt behövs 12 veckor mellan behandlingstillfällena för att uppnå det bästa resultatet. Det går inte att stressa fram ett bra resultat. Tvärtom. Det finns heller ingen garanti, men trägen vinner och med tålamod kommer det bli skillnad. Att vara realistisk är klokast och då vi inte vill ge några falska förhoppningar utan tittar på din tatuering och tack vare vår erfarenhet kommer vi ge dig den bästa behandlingen utifrån förutsättningarna. Vi resonerar om alla faktorer som spelar roll och vill därigenom skapa förståelse om behandlingen. Vi skall visa bilder på andra kunders behandlingsförlopp och slutresultat, så du kommer att förstå hur det går till. 

Vad påverkar resultatet när man tar bort en tatuering?

Det är högst individuellt, därför är det svårt att svara exakt hur resultatet blir, ej heller på hur många behandlingar som krävs. 

Faktorer som påverkar är:

Färger och kemikaliskt innehåll?
Det mörka bläcket, svart och blå-svart, är enklast att bleka. Färger behöver fler behandlingar och  neonfärger är knepigast. Konturer och linjer kräver också fler behandlingar, då de kan vara djupare. 

Hur gammal är din tatuering?
Har den några år på nacken har blekningen redan påbörjats och det är mindre bläck att behandla. Sannolikt behövs det då färre behandlingar för att ta bort tatueringen.

Vilket djup har din tatuering?
Är tatueringen korrekt gjord, dvs strax under huden, är den enklare att behandla. 

Det egna lymfsystemets kapacitet och egen läkningsförmågan påverkar när man tar bort en tatuering.
Därför är det viktigt att vara frisk vid behandlingen, så att lymfsystemet inte behöver överbelastas samt att eftervården sköts, detta för att minimera risk för infektion och ärrbildning.

Hur stor är din tatuering?
Vid de första  behandlingstillfällena bleker vi som mest bort bläck som motsvarar en total yta som motsvarar ca 10x10cm. Detta för att det egna lymfsystemet skall hinna med och transportera bort det lösgjorda bläcket. Om tatueringen är större, delar vi i början upp den på flera behandlingstillfällen. Troligtvis räcker det då med 4-6 veckor mellan behandlingarna. 

Om det är en Cover Up?
Då krävs det troligtvis fler behandlingar, då det finns mer bläck dolt. 

Tiden mellan behandlingarna!!
Det är väldigt viktigt att ha tålamod och låta processen få ha sin gång.

Inför behandling med laser

- Du skall inte använda BUS, dvs Brun- Utan- Sol-produkter veckan innan behandling. 
- Om behandlingsstället är hårbeklätt är det bra att raka sig.
- Vänta tills din solbränna har mattats något.

Vad händer vid laserbehandlingen?

Laser är ett rent ljus och i detta fall pulsas ljuset för att splittra bläcket som sitter under huden. Det lösgjorda färgpigmentet forslas sedan bort av kroppens eget lymfsystem i en process som är ganska långsam. Därav att det ska gå 12 veckor mellan behandlingarna.
Det blir en värmeutveckling och det kan därför bli en lätt rodnad i och runt behandlingsområdet. I vissa fall kan det bli blåsor och/eller sårskorpor under läkningsfasen, vilket är helt normalt. Behandlingsytan svullnar och det kan smärta något. Därför är det både skönt och lindrande att kyla/svalka området. Fortsätt gärna med det när du kommer hem. Svullnaden brukar försvinna efter något dygn.
Undvik vatten och värme på området och ta det lugnt med träningen.
Se mer info på fliken Eftervård.

Hur känns det att ta bort en tatuering?

Behandlingen kommer troligtvis att kännas ungefär som när du gjorde tatueringen. Vissa kan uppleva att det känns mer, andra tycker att det känns mindre. Vi rekommenderar att stryka på Emla kräm 2 timmar innan behandling (behövs inte inför rådgivningen). Emla krämen används för att bedöva hudytan och den bidrar till att behandlingen känns mindre. Emla krämen tvättar du bort hos oss strax innan vi skall behandla området. Skönt att slippa spänna sig i onödan.

Vad händer efter laserbehandlingen?

Skötseln är inte speciellt komplicerad. Man ska vara rädd om sig, skydda mot infektion och tillämpa normal hygien. Man får som vanligt inte klia bort ev skorpor, detta för att slippa ärrbildning. Blåsor låter man också vara och håller det rent och torrt. Det är vanligt att det kliar, vilket är en del av läkningsprocessen. Om huden är intakt skall du smörja med det serum vi skickar med. Man skall undvika att tillföra värme, dvs hoppa över bad, bastu, massage de närmaste 5 dygnen och undvika att exponera det behandlade området för sol eller värme tills huden är helt läkt.
Se mer info på fliken Eftervård.

När är det dags för nästa laserbehandling?

Det bästa är att låta det gå 12 veckor mellan behandlingarna. Det beror på hur mycket bläck som finns kvar i tatueringen. Vi kommer rekommendera dig hur länge du ska vänta mellan behandlingarna beroende på hur det är i just din behandlingsfas.

Anledningen till den långa väntetiden mellan behandlingarna är den långsamma processen för lymfsystemet att forsla bort det frigjorda bläcket. Processen slutar inte efter 12 veckor, vilket innebär att det kan vara klokt att ta ett längre uppehåll över sommaren eller om man ska åka på solsemester. Det är viktigt att Du är frisk vid behandlingstillfället, detta för att inte ytterligare belasta kroppens lymfsystem, som då naturligt jobbar med att ta hand om ev. infektion eller liknande.

Boka din tid här!

© Copyright 2017, Tattoo Removal Team Sweden AB